dissabte 25 març 2017
Баннер

Posidònia, Patrimoni de la Humanitat

Les praderes de Posidònia Oceànica són la principal comunitat del litoral mediterrani degut als seus alts nivells de productivitat, elevada biodiversitat i importància en la protecció i estabilitat de la línia de costa.

 

posidonia_2

 

 

En aquest sentit, les praderes constitueixen un ecosistema madur, atesa la seva capacitat per modificar les condicions ambientals dels llocs on s’instaura: atrapant el sediment i contribuint, així, a la neteja de l’aigua, oxigenant les aigües durant la tardor, l’hivern i sobretot a la primavera, atraient nombroses espècies animals i vegetals que constituiràn la comunitat posidonícola.

Ofereix aliment o recer a unes 400 espècies vegetals i a diversos milers d’espècies animals.


Generen oxígen, no solament a l’aigua sinó també a l’atmòsfera a causa de la difusió gasosa de l’aigua a l’aire.

S’estima que un sol metre quadrat de Posidònia pot arribar a produir uns 10 litres d’oxígen per dia. Són també fonamentals en el manteniment de la línia de costa i l’estabilitat de les platges de sorra i els fons marins.

Les praderes de Posidònia Oceànica, es veuen amenaçades per causes diverses, tals com la contaminació, la pesca destructiva, tràfic marítim, destrucció del litoral, o la creació de platges artificials.

Les praderes de Posidònia Oceànica estàn declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

 posidonia-alga-asesina_3

Alga assassina

Entre els efectes nocius per als ecosistemes mediterranis que produeix l'alga Caulerpa Taxifolia, el més important és la competència en l’ocupació de les prades de Posidònia Oceànica, a les quals desplaça. Això comporta canvis en la fauna associada, ja que la toxina, caulerpenina, atorga a l’alga una protecció efectiva contra qualsevol depredador, i no existeixen espècies mediterrànies adaptades a ella.

NO TOCAR: Es recomana que si es detecta una possible colònia d'aquesta alga assassina, s’informi als organismes competents. No s’ha d’arrencar, ni manipular, ja que existeix risc de provocar una major disseminació. Realitzar una neteja de fons sense control pot ser molt perillós.

posidonia_4

Баннер
Баннер
Баннер
Bàner
Endesa.com
Visit Felanitx Mallorca
visitcalamillor.com
Mercat de Sineu, Mallorca
Llucmajor, municipi turístic de Mallorca
visitcalamillor.com
Ajuntament de Muro, playas de muro.
Welcome to the hotelier Association of Cala Figuera & Cala Santanyí. Your holiday in the true paradise of Mallorca's southeast
Pollença, un lloc ple de continguts
Rutas cicloturismo en Mallorca
Bàner
Encuéntranos en Facebook
Maillot equipo oficial ciclismo Illes Balears

Usuaris Online

Tenim 71 visitants en línia
Herbari virtual del Mediterrani
El primer portal sobre ecologia a Mallorca
Revista de arte AMBLART
Soluciones Mallorca: Publicidad gratis empresas y Servicios de Marketing Online.
Caires culturals - Viatges Tramuntana
Escull Aventura, excursiones por la Sierra de Tramuntana, Mallorca