cala-pi-mallorca-un-paraiso-por-descubrir-2Cala Pi està considerada com una de les platges més boniques de Mallorca, el nom de Cala Pi ve del torrent que hi desemboca.

 

cala-pi-mallorca-un-paraiso-por-descubrir

 

Aquesta platja, té una longitud de 40 metres per 150  metres  d’ample,  es  compon  de  sorra  fina blanca i desnivell poc pronunciat. Cal destacar els vius colors de les seves aigües cristal·lines, en les quals es fon el fort turquesa de la vora de la platja amb el verd transparent del fons.

 

Segons els veïnats, a l’hivern són molt freqüents les  rissagues  i  les  fortes  torrentades,  deixant  la zona irreconeixible.

Hi ha diversos jaciments històrics, com una cova natural megalítica enquadrable en la cultura pretalaiòtica i una escala de pedra de l’època musulmana.

Per  sobre  dels  seus  escars  de  barques,  que s’ubiquen  en  la  seva  part  oest,  sorgeix  un  sender que condueix a Cala Beltràn, una petita platja de roques no urbanitzada, on va desembarcar el pirata Barba Roja. Després del desembarcament es procedeix a la construcció de la torre de Cala Pi, ben conservada i testimoni des de l’any 1655.

cala-pi-mallorca-un-paraiso-por-descubrir-mapa

cala-pi-mallorca-un-paraiso-por-descubrir-3