vinosferrer.com Bodegas José L. Ferrer Mallorca


Els robiols són unes postres típiques de Mallorca

Els robiols són unes postres típiques de Mallorca de les festes de Nadal i Setmana Santa (Pasqua). Són dolços i s’omplen de brossat, confitura, flam o cabell d’àngel.

Per fer uns 30 robiols mitjans necessitem els següents ingredients:

Per a la massa:

– 1 kg de farina normal
– 200 grams de saïm (o mantega)
– 2 tasses d’oli d’oliva
– 3 copetes de vi blanc dolç
– 3 rovells d’ou
– 90 grams de sucre mòlt
– 2 cullerades d’aigua
– 2 cullerades de sucre glas per empolvorar (opcional)

I per al farcit dels robiols:

– 1 kg de confitura de cabell d’àngel (de carbassa). També podem fer els robiols de brossat, codony, moniato, etc.

Els robiols són unes postres típiques de Mallorca

 

Preparació

Posem la farina en un bol i fem un forat en el centre. Afegir el llard (o mantega), l’oli, el vi, els rovells, el sucre i l’aigua. Treballem la massa fins que quedi manejable i la deixem reposar. Després d’encendre el forn a 170 graus, anirem agafant massa de la mida d’un ou i, a sobre de la taula enfarinada i ajudant-se d’un rodet de cuina, fem uns cercles d’uns 10 o 12 centímetres, aquests cercles han de quedar molt fins.
Omplim mig cercle amb la confitura sense arribar a les vores, doblem i ajuntem les vores amb els dits.
Retallem les vores amb ajuda d’un talla-pastura i amb les puntes d’una forquilla o el mateix talla-pastura pressionem a les vores.
Després hem de col·locar els robiols en una safata per a forn, durant uns 15-20 minuts, untada de llard prèviament. Finalment els ruixem amb sucre glas.

Els robiols són unes postres típiques de Mallorca