vinosferrer.com Bodegas José L. Ferrer Mallorca


arte-mercado-y-mallorca

Mercat i art, dues paraules a priori antagòniques que juntes en una mateixa frase semblen ofendre a aquells que pensen que els artistes són éssers d’un altre planeta alimentats a força d’amor i aire.

 

arte-mercado-y-mallorca-M-Noguer-Barcelo

 

Ara, si a les dues paraules anteriors hi afegim “a Mallorca”, passem d’aquest sentiment de contrarietat a un desconcert: “és que realment hi ha un mercat d’art a Mallorca?” 

Doncs bé, si existeix, però és un mercat especial i amb característiques una mica diferents a les d’altres llocs. Deixant de banda el pintor mallorquí per excel·lència, Miquel Barceló, la cotització va traspassar fa molt les barreres locals i nacionals, trobem un panorama bastant conservador, de preus molt moderats, i poc donat a assumir riscos.

 

arte-mercado-y-mallorca-casa-creativa-Llucmajor

A Mallorca trobem des de galeries nodrides amb les obres dels artistes de sempre, basades en el gust tradicionalista mallorquí del paisatge i les escenes costumistes, amb preus entorn els 2.000 i 50.000 euros, i altres amb una vocació plenament contemporània, amb propostes una mica més atrevides i amb preus en general més baixos al voltant dels 1.000 i 20.000 euros.arte-mercado-y-mallorca-galeria-kewenig

arte-mercado-y-mallorca-claustre-sant-bonaventura-llucmajor