vinosferrer.com Bodegas José L. Ferrer Mallorca


Museo-Diocesano-en-Mallorca-Jaime-II

La visita al Museu Diocesà de Mallorca és un complet recorregut per l’art cristià a l’illa.

Museo-Diocesano-en-Mallorca-Virgen-SXIII

El museu va ser inaugurat el 23 de febrer de 1906, gràcies a la iniciativa del bisbe Pere Joan Campins (1898-1915), construint unes dependències a l’hort del Palau Episcopal que alberguessin els béns del Museu Arqueològic Lul·lià i obres dipositades per particulars i institucions.

La col·lecció permanent es mostra a la primera planta, organitzada per ordre cronològic des de peces paleocristianes fins a obres del segle XX, passant per l’art barroc i renaixentista. Entre els exemples de l’art gòtic i tardogòtic destaquen un retaule de Sant Jordi, pintat per Pere Niçart i els treballs dels pintors Pere Terrencs i Alonso de Sedano. No hem de deixar d’admirar un retaule del segle XIII d’autor anònim, ni el sepulcre de Jaume II.

Museo-Diocesano-en-Mallorca-St. Jordi Niçart
Les sales superiors del Museu Diocesà acullen exposicions temporals. Durant 2016, amb motiu dels set-cents anys de la mort de Ramon Llull, una mostra explica la vida del filòsof mallorquí, els seus viatges al llarg d’Europa i la Mediterrània i els seus 280 obres, entre les quals es dóna especial rellevància a “El arbre de la ciència”.

Museo-Diocesano-en-Mallorca-Pintura-TerrencsContinuant la visita per aquest edifici d’origen medieval tindrem una magnífica vista de la badia de Palma i podrem observar restes de l’antiga muralla de la ciutat, així com detalls dissenyats per Antonio Gaudí. L’arquitecte català va dirigir, entre 1904 i 1915, una de les majors reformes que s’han realitzat a la catedral de Palma.

Al final del recorregut pel museu trobem el Crist del Sant Sepulcre (s.XIII), procedent de l’església de Sant Jaume, la imatge més antiga de totes les venerades a Mallorca i podrem entrar a l’oratori de Sant Pau (s.XV ), un altre bell exemple d’arquitectura gòtica.

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus -es celebra cada any el 18 de maig o al voltant d’aquesta data i els esdeveniments i activitats organitzats per a la celebració poden durar un dia, un cap de setmana o tota una setmana-, el Diocesà de Mallorca organitza activitats adreçades a les famílies.

És possible concertar visites escolars al telèfon 971 713 133 (ext.423#) o visitas@catedraldemallorca.org

Consulta d’horaris de visites:
http://www.catedraldemallorca.info

Museo-Diocesano-en-Mallorca-Jaume-II

Museo-Diocesano-en-Mallorca-retablo-SXIII