dissabte 25 març 2017
Баннер

Ca de Conills

Origen
És, de les races de cans de les nostres Illes, la més desconeguda pels amants d’aquests animals. De les dades existents, sembla que és una població local molt antiga, integrada dins el grup de cans mediterranis d’origen faraònic, seleccionada funcionalment per la caça del conill.


Característiques  

Degut principalment a la manca d’un prototipus definit per aquesta agrupació, existeix molta variació morfològica, ja que la selecció s’ha fet fonamentalment segons les necessitats del caçador. La majoria d’exemplars són de grandària mitjana – petita, malgrat es troben també animals més grans i alts. Disposen d’una bona dentadura i la seva mossegada és en tisora. Les orelles són mòbils, dretes i cap endavant en situació d’atenció i cap enrera o plegades en repòs. El cos és més llarg que no alt, aspecte aquest més notori en els animals petits que, principalment per la curtesa de les cames, manifesten una clara desproporció d’altària. La pell és gruixada i el pèl, varia de curt (2 cm) i fi a aspre i de mitja llargària. El color de capa més freqüent és el vermell-taronja clapat de blanc.


El Ca de conills és, en general, d’aspecte molt rústic, àgil i veloç i té un gran instint natural per cercar els conills, ajudant-se de l’olfacte, la vista i l’oïda. El nombre d’animals tipificats com a d’aquesta població no està ben definit, degut a la seva variabilitat, però no és molt nombrós, per la qual cosa la primera feina a fer, abans que el mestissatge que s’ha iniciat faci més mal, és elaborar el prototipus racial, al efectes de tenir un camí obert no sols a la selecció funcional, la caça de conills, que s’ha de seguir i potenciar, sinó també al de la normalització morfològica, necessària en tota raça.

 

Баннер
Баннер
Баннер
Bàner
Endesa.com
Llucmajor, municipi turístic de Mallorca
visitcalamillor.com
Visit Felanitx Mallorca
Pollença, un lloc ple de continguts
Welcome to the hotelier Association of Cala Figuera & Cala Santanyí. Your holiday in the true paradise of Mallorca's southeast
visitcalamillor.com
Mercat de Sineu, Mallorca
Ajuntament de Muro, playas de muro.
Rutas cicloturismo en Mallorca
Bàner
Encuéntranos en Facebook
Maillot equipo oficial ciclismo Illes Balears

Usuaris Online

Tenim 60 visitants en línia
Revista de arte AMBLART
Escull Aventura, excursiones por la Sierra de Tramuntana, Mallorca
Herbari virtual del Mediterrani
Caires culturals - Viatges Tramuntana
El primer portal sobre ecologia a Mallorca
Soluciones Mallorca: Publicidad gratis empresas y Servicios de Marketing Online.