dissabte 25 març 2017
Баннер

Fauna a Mallorca

La mar, un gran femer velat als turistes

residuos-en-el-mar-BalearMilers de tones d'escombraries de plàstics, pneumàtics i llaunes arriben a les costes balears any rere any.

Llegiu-ne més: La mar, un gran femer velat als turistes

 

Ca Mè Mallorquí

Ca Mè MallorquíOrigen
És una de les races de les nostres illes més estimada pels caçadors i que després d'haver passat per una llarga temporada de pèrdua d'identitat genètica pels encreuaments continuats amb races forànies, ha començat la seva recuperació amb uns criteris clars tant pel que fa a la morfologia com a la forma de caçar característica del Ca Mè.

Llegiu-ne més: Ca Mè Mallorquí

 

El porc negre Mallorquí

cerdo-negro-mallorquin-3És un dels animals domèstics que es van establir primer en les nostres Illes, i, segons diferents autors, és una de les agrupacions més primitives, que s'ha mantingut en explotació productiva fins al dia d'avui, a causa de l'especial incidència que ha tingut en l'economia familiar de la població rural durant molts segles. És una raça ben definida i amb unes característiques que la diferencien molt clarament d'altres races forànies.

Llegiu-ne més: El porc negre Mallorquí

 

El Eriçó de Mallorca (Atelerix algirus vagans)

erizo-de-mallorca-mallorcan-hedgehogL'eriçó de Mallorca, de nom comú 'erizo moruno', és un mamífer que té tot el cos, amb excepció del ventre, recobert de pues que mesuren sobre 1 mil·límetre de gruix per 2 o 2,5 centímetres de llarg. Arriba als 1.100 grams de pes i mesurar entre 22 i 29 centímetres de longitud total.

 

Llegiu-ne més: El Eriçó de Mallorca (Atelerix algirus vagans)

 

Falzia

vencejo-mallorcaLes falzies són aus insectívores de l’ordre dels apodiformes que visiten els nostres pobles i ciutats a la primavera-estiu.

 

Llegiu-ne més: Falzia

 

Àguila peixetera

aguila-peixetera-pescadoraDistribució geogràfica
L’espècie compta amb quatre subespècies distribuïdes pràcticament per tots els continents, excepte els Pols. La subespècie nominal ocupa el Paleàrtic, les Balears, les Canàries, Chafarines, centre i nord d’Europa.

 

Llegiu-ne més: Àguila peixetera

 

Ferreret, espècie endèmica de Mallorca

ferreret-1

A l’any 1977, va ser descrit un amfibi fòssil a partir d’unes restes òssies trobades del pliocè-holocè a una cova d'Establiments i a la cova de Moleta (Sóller). Però el que no sabien encara, era que aquesta espècie encara existia i la gent que habitava la Serra de Tramuntana coneixia l’existència d’un petit amfibi, on els pagesos ho coneixien com ‘ferreret’, degut al fet que el seu cant els recordava els petits cops de martell d’un ferrer.

Llegiu-ne més: Ferreret, espècie endèmica de Mallorca

 

Pàgina 1 de 4

Баннер
Баннер
Баннер
Bàner
Endesa.com
Welcome to the hotelier Association of Cala Figuera & Cala Santanyí. Your holiday in the true paradise of Mallorca's southeast
visitcalamillor.com
Mercat de Sineu, Mallorca
Ajuntament de Muro, playas de muro.
Visit Felanitx Mallorca
Pollença, un lloc ple de continguts
visitcalamillor.com
Llucmajor, municipi turístic de Mallorca
Rutas cicloturismo en Mallorca
Bàner
Encuéntranos en Facebook
Maillot equipo oficial ciclismo Illes Balears

Usuaris Online

Tenim 68 visitants en línia
Caires culturals - Viatges Tramuntana
Revista de arte AMBLART
El primer portal sobre ecologia a Mallorca
Herbari virtual del Mediterrani
Soluciones Mallorca: Publicidad gratis empresas y Servicios de Marketing Online.
Escull Aventura, excursiones por la Sierra de Tramuntana, Mallorca